Muzica, salveaza vieti!

r

Nu e de mirare ca pe piata muzicala apar atat de multi interpreti de calitate, atat de buni, cat sa ne linisteasca sufletele cu vocea lor. Ei si-au dat seama ca niciodata nu vor fi prea multi, incat sa riste sa ramana neascultati.

Muzica ne echilibreaza pe plan sentimental. De cate ori nu am simtit ca muzica ne opreste pentru cateva minute din activitatile noastre si ne bucura nespus de mult ca intervenit deodata la radio, fara sa o cerem, si sa constientizam cata nevoie aveam de fapt de un moment de respiro, de o rupere de timp?!

Cele mai importante momente traite de mine nu au fost lipsite de melodiile specifice acestora. Imi amintesc cum veneam cu colegii de la scoala pe jos, obositi si infometati, si ascultam pe speaker cu telefonul diverse cantece de la vremea aceea, de uitam si de foame si de drumul lung pe care il aveam de parcurs; noi ne bucuram si cantam totodata, prinsi ca intr-un dans al sunetelor si al notelor muzicale. Mai exista melodia ‘Strani amori’, draga sufletului meu, pe care am dansat primul blues , si de fiecare data cand o aud mi se face pielea de gaina, sau melodia aleasa pentru valsul nuntii…..de fapt mi se face pielea de gaina cand le aud pe toate din momentele fericite sau mai putin fericite.

Amintirile sunt cu bune si cu rele parte din noi, am invatat din greseli si voi continua sa invat.

Piata muzicala e in continua dezvoltare, si cand spun muzica, nu ma refer doar la cei care o canta, ci si la mijloacele tehnice si de difuzare prin care ajunge la urechile noastre.

Edifier este un exemplu bun de tehnologie ce a crescut pe plan international atat de mult, impresionand prin pasiune, eleganta, experientacalitate,  prin incurajarea studentilor cu burse de studiu pe diferite domenii la Institutul de Tehnologie din Beijing, si prin actele de caritate alaturi de EDIFIER Angel Sound Foundation, unde 2 milioane de dolari donati de EDIFIER s-au transformat in implanturi cohleare pentru 60 de copii cu deficiente de auz, fundatia focusandu-se pe astfel de cazuri in mod special.

Boxele Edifier sunt fabricate 100%, din pasiune, de la design de produs, mase plastice, asamblare, serigrafie, pana la tot ce tine de modul de transportare in maxima siguranta si atentie pana pe raftul magazinului….sau acasa la client, in cazul cumparaturilor online.

Calitatea sunetului in muzica este vitala. Cand sunetul este mai puternic, clar si sofisticat, viata este  mai frumoasa.

Un exemplu este sistemul audio tri- amp EDIFIER R2730DB  2.0, de 136 Watt, ce asigura un bass puternic si adanc, visul ascultatorilor, nu – i asa?! Cu procesor audio profesional de la Texas Instruments alcatuit din crossover electronic, compensare audio si dynamic range, telecomanda wireless, astfel te conectezi la televizor sau sistem de jocuri prin intrarile optic, coaxial, RCA si AUX, sau la smartphone prin 4.0 Bluetooth pentru playback. In partea din fata, dupa cum se vede in poza de mai jos, este asamblat cu mare precizie bass reflex – ul cu rolul de a propaga efectul de frecventa joasa, totodata inlaturand turbulentele de aer.

boxa

Carcasa din lemn sustine sistemul de boxe bine fixat pentru volumele mari, diminuand in mod concomitent, rezonanta acustica. Pe spate, vei gasi semnalul de bass ( imaginea de mai jos), care te va ajuta sa te conectezi mult mai usor la subwoofer- ul extern.

subufer

Pe lateralul boxei se afla panoul de control de unde poti regla bass-ul, dar si inaltele, pentru un sunet perfect ( imaginea de mai jos). Pentru comoditate, folosteste optiunea, telecomanda wireless.

butoane

 

Ascult muzica la casti Edifier pentru ca muzica ma distrage de la gandurile negative, ma bine dispune, iar castile imi dau sunetul perfect si comoditatea de care urechile mele au nevoie, mai ales daca ascult cateva ore neintrerupt.

Inovatia vine peste noi, iar noi nu trebuie sa ne speriem, ci sa o acceptam si sa fim bucurosi ca am ajuns in asa vremuri in care tehnologia a luat amploare. Chiar mi-as fi dorit sa fiu adolescenta. Oare ce o sa mai apara peste cateva luni? Ani? Nu vreau sa fiu prea batrana pentru asta, chiar daca sunt o persoana deschisa, niciodata nu o sa ajung sa stiu totul, asta imi e clar. Toata viata invatam.

Acest articol a fost scris pentru proba a 5- a in cadrul competitiei Superblog 2017!

Cu capul in nori, e mai simplu!

 

 

 

 

 

 

Un gând despre „Muzica, salveaza vieti!

Lasă un comentariu